U neuspelom prvom pokušaju ulaska na metro stanicu blokiramo karticu i ostajemo sa spoljašnje strane pokretnih vrata. Dežurni policajac sa perona priskače u pomoć i otvara nam službeni prolaz na peron. Videvši sve ovo službenik sa perona počinje sa urlanjem preko razglasa. Bez uticaja na njegov stav su bila i uveravanja da imamo karte i da nas je policajac propustio.

Pa bio nam je prvi put, i normalno je da smo pogrešili. On je i dalje vikao na pomešanom engleskom i španskom, a umirio se tek kad smo mu se zajedno sa policajcem izvinuli na "grešci" koju smo načinili.

Po ulasku u metro prišao nam je stariji gospodin i počeo sa pričom: - Vidim prvi se put vozite... komplikovi su ti aparati ko ne zna...

Objasnio nam je da kada otkucaš kartu ona ostaje blokirana narednih dvadest minuta.
- Policajac je ok, nego službenici se jako uvrede ako ih ne pitaš za savet, vole kad su bitni. Ne bih voleo da steknete loš prvi utisak o Njujorku... Primite od mene izvinjenje u ime grada Njujorka.

Ovim smo definitivno bili kupljeni. Kroz nastavak razgovora smo saznali da je gospodin pravoslavac, polu Nemac polu Grk, a zapravo je pravi Njujorčanin.